Меню

Vitamix - компания с богата история на иновации в кухнята

Историята на световноизвестната американска фамилна компания Vitamix датира над 70 години. През 1927 г. основателя на семейния бизнес Уилям "Papa" Барнард стартира продажбата на „модерни” домашни електрoуреди и през 1937 представя своя нов продукт, блендер наречен Vitamix.

След няколко години успешни продажби по местни панаири и пазари в страната, “Papa” Барнард  успява да си осигури 30 минутна презентация в местната телевизия на Кливлънд, САЩ. С това емблематично информационно представяне той показва предимствата на своята нова машина и разкрива нейните многобройни кулинарни възможности.

От тогава малката дървена работилница построена от самия основател се превръща във високотехнологично предприятие от световна класа, разположено в щата Охайо, САЩ.

Днес компанията Vitamix е ръководена от Джоди Берг, четвърто поколение член на семейството, която пази историята на компанията близо до сърцето си. Тя е ревностен последовател и поддръжник на здравните идеи, разпространявани още от основоположника на компанията "Papa" Барнард.

С многогодишния си опит и постоянно усъвършенстване, Vitamix придобива популярност в повече над 80 държави. Благодарение на своята оптимална функционалност, отлична изработка и ненадмината мощност Vitamix става предпочитана марка високоскоростни блендери от кулинарни ентусиасти и хора водещи здравословен начин на живот, така и от професиoнални готвачи от целия свят.

Vitamix получава репутацията на незаменим и верен помощник в кухнята, с който ще осъществите и най-смелите си кулинарни фантазии и ще ви помогне да намерите лесно пътя към по-здравословното и балансирано хранене.